Hemma igen

Efter diverse strul när vi skulle komma iväg till Phuket flygplats så är jag tillsist hemma. Insåg nu när jag kom hem hur fort fem veckor gått.

Lite trött och sliten men känns underbart att få sova i min säng igen. Insåg dock att det är väldigt väldigt tyst här. Är van vid massa ljud runt omkring och, inte minst, en fläkt som snurrar dygnet runt, alla dagar.

Soon on my way home

Jaha, nu har snart fem veckor gatt. Tove akte igar, jag och Lena aker imorron kvall. Flyget lyfter fran Phuket 21.30 till Bangkok. Sedan har vi ju de dar skojiga 10 timmarna pa flyget fran Bangkok till Sthlm dar vi sedan ska vanta i fyra timmar for att till slut komma pa flyget till Goteborg. Inte okej. Ser sa inte fram emot de narmaste dagarna. Speciellt eftersom att vi ar i Krabi nu och flyget gar fran Phuket. Bilen vi ska aka med plockar upp oss ifran hotellet vid 10 imorronbitti och  vi ar pa flygplatsen vid 14. Sedan har vi ju da nagra timmar att sla ihjal dar. Narmare 7. Usch.

Kunde tagit en annan bil men da blir det typ sex ganger dyrare.

Men jag ar snart pa vag hem igen ialla fall. Det var val ungefar det jag hade tankt skriva idag.

Mina tre nya favoriter som de borde infora i Sverige. (Aven om jag faktiskt gillar en hel del har nere. Bara man petar undan lite ;) )

1. Blabars Cornetto (glass saklart, godare finns inte)
2. Thai-pannkakor
3. Fanta. (Fanta finns iofs men den ar mycke godare har nere. Och sa finns den i smaker som jordgubb och nagan annan konstig jag inte visste vad det var for nat. Sotare och slabbigare gar nog inte att finna i lask-vag=D)


Aldrig mer trappor!

Mina ben har fortfarande inte slutat skaka.

For att dra historien om trapporna...
Vi tankte ta en paus fran sol och bad o sadar och besoka ett tempel. En jattebra ide tills vi kom fram dit och undrade lite vart vi skulle ga. Taxi-chaufforen skrattar at oss och pekar uppat. Det var alltsa sa att templet lag uppe pa toppen av sjalvaste Kilimanjaro eller nat... Eller snarare 1237 trappsteg rakt upp i himmlen. Tog oss  sakert en timma upp med en jakla massa svordomar, forbannelser och framforallt SVETT! Inte var det nagra enkla lagom trappor precis.

Sa fy fan. Jobbigaste jag gjort i hela mitt liv tror jag, Slar anstrangningen med att ta sig till Viewpoint pa Phi Phi med hastlangder. Men som en skojig svensk (om tog en paus i skuggan nar vi kom flasande) sa: "Billigare an gymmet" Varav jag klackte ut mig. "Varfor springer du inte da?" och han svarade "Bar du mig ner sa gor jag det" Varav jag havdade att "Ner ar det ju fritt fall for tusan, Hur svart kan det vara o komma ner?=D"

Aja enouge med gnallande. Var apor dar nere pa marken. En forsokte ta min glass! Satt bredvid mig en stund men sa pillade jag pa ett myggbett eller nat och da passade han minsann pa att hoppa fram och forsoka ta den ur handen pa mig.  Men att vara sot ger inga privilegier aven om man ar apa.
Nar han inte fick den sa visade den tanderna mot mig sa da vaga jag inte sitta dar mer...

Biten av en apa ar ju inte sa rockigt,


Back on track.

Har varit ett par dagar i djungeln nu. VIlket har framkallat en massa aterfall till Disney och Astrid Lindgren filmer/bocker =D Ni kommer sa hata mig=P

Men akte till Khao Sok i torsdags. Var lite oroliga att bussen skulle slappa av oss mitt ute i ingenstans och att vi skulle fa sova under en gran holl jag pa att saga, men kanske inte riktigt sa. NI fattar poangen. Men vi hade inte behovt oroa oss. Hann knappt komma av bussen innan de slangde sig over oss.

Var dar i tva natter. (ville inte vara kvar sa lange pga myggbetts-risken ;P ) Hann med massor anda.Tidig morron till sen kvall. Fredagen sa akte vi pa elefant-trekking. Askul!! Bortsett fran att jag grubbla lite pa vad fan jag skulle gora om elefanten fick for sig att springa till skogs nar jag satt dar uppe sjalv. Sedan efter vi hade haft var rast och besokt det lilla mini vattenfallet (torka) sa skulle vi tillbaka dar vi borja. Da tog Tove min elefant (fick bara sitta en pa den) och da fick hon sitta pa nacken pa den!! Jag var lite sotis for det har jag tjatat om att gora halva resan typ.

Sedan gick jag pa natt safari pa kvallen. Creepy men spannande. Och i lordags akte vi pa kanottur vilket ar bland det basta vi gjort pa hela resan! Jattemysigt och sa kom vi till ett stalle dar man kunde bada. Hade inte tankt gora det men nar vi sag guiderna bada sa vad gora. Fanns sa man kunde slanga sig i rep o grejer fran ett trad ocksa sa da blev jag sald. Hade dock inte badklader pa mig sa det blev till att bada med kladerna pa. (as you can see=P)

Gud vet vilka sjukdomar vi drog pa oss genom att bada i den an eller vad man ska kalla det men skoj var det!! Helt klart vart lite magsjuka som inte har drabbat oss an.

Tog oss pa nagot vis ner till Pang-nga. Hur vi kom fram ar ett under eftersom en sa att det inte ens skulle ga att ta oss dit under eftermiddagen men. Holl forvissa pa att hoppa av pa fel station men... Jobbigt med busschaufforer som inte snackar engelska.

Var bara en natt i Pang-nga pa ett shitty stalle med massa myggor i inomhus, jakla utebiograf som visade nagon form av krigsfilm som lat javlar hos oss. Lena var radd att de skot pa riktigt och lade sig ner =D Tog ett tag innan vi kom pa att det var en film ; )

Idag akte jag och Lena pa en battur under dagen for att se lite grottor och James Bond Island. Tove har redan sett det sa hon ville inte med. Traska runt i grottorna och sjong "Femton gastar pa dodmans kista...." Bara for att det eka precis som det gor i Pippi-filmen nar hon gor det =D

Tog sedan bussen ner till Krabi och en tuktuk till Ao Nang dar jag i skrivande stund och en vecka framat befinner mig!
Sa adios. Jag lever fortfarande. (aven om det inte ar sakert att det ar sa imorgon bitti for det ar bastu inne i vart rum, kan tankas att jag kolar dar inne.)


James Bond Island   Jag kunde  inte lata bli =D

Sot.                              Elefant trekking


Vet att bilderna ar vridna men orkar inte krangla med det nu. Vrid pa huvudet.


I'm back

Hemma ifran all dykning nu. Totalt sett dykt i en vecka nu. 13 dyk redan=P Fick sta over ett par pa baten dock for mina oron ville inte riktigt vara med hela tiden. Men vi har sett rockor, skoldpaddor, barracuda-fiskar, massa olika rakor och mangder av olika fiskar. Ex. "ghost-fish" som liknar sjohastar lite. Fick aven dyka ner till ett vrak sista dagen eftersom vadret var for daligt for att aka till det sista tankta stallet. Gjorde nattdyk ocksa vilket var riktigt tufft. Var aven svenskar med pa baten sa det var skoj. Vastkusten ska visst vara ratt fint o dyka vid hemma.

Men ar nu tillbaka i vardagen i Bang Niang. Ligger precis vid Khao Lak. Eller ar en del av eller vad man ska saga. (Har inte kommit underfund med det an.) Sa efter att ha fatt ca 4-5 maltider per dag med god mat sa far vi borja hitta egna stallen igen (= tillbaka till diet enligt somliga av oss)Har hittat kanon-boende iaf, som ligger nara stranden men en liten bit ifran "centrum" om det nu skulle finnas ett sadant har. (Ungefar som att det skulle finnas ett centrum i Folene eller nat...) I vilket fall gor inte det oss ett dugg for vi far lana cyklar fran dar vi bor, Thuptong, helt gratis.

Ingen aning om hur lange vi tankt vara kvar har. Trivs finfint ialla fall. Sa antingen aker vi till Khao Sok om nagra dagar eller om vi helt enkelt bara gor en dagsresa dit harifran. Vill i alla fall se det.

Vi kom pa imorses att det var pask!  Sa vi firade det med Banana-Split. (Inte mig emot. :P) Tove tog kort men hon har ingen sladd och hennes minneskort passar inte i min kamera sa.. Tyvarr. Gott var det i vilket fall. Ni far lite bilder detta inlagget ocksa. (Mina myggbett har forovrigt gatt ner nu sa nu ser jag bara ut som pappa med alla skabb-sar pa benen haha)







Sa ja. Glad pask pa er =D (Husen i bakgrunden ar till salu forovrigt)






Piccs

Solnedgang over Phi Phi

Solnedgang over Phi Phi.



Sa detta ar vad jag fick for o ta ett par jakla bilder. De kliar som busen och ar ratt stora en del:P Nu ar mina ben branda ocksa efter att ha varit ute pa baten sa jag ser ut som Frankensteins monster eller nat...

"I've been blowing bubbles..."

Sa. Bestamde mig for att ta dykcert och det ar nu mitt. Senaste dagarna har bestatt av o aka ut med bat for att ova. Har totalt gjort fyra stycken dyk nu pa ca 15 meters djup. Jag har hittat Nemo pa tal om det=P

Har aldrig matt sa daligt som igar (jo det har jag nog men...). Fruktansvart trott blir man av att dyka vill jag lova. Var ju tvungen att masa mig upp vid halv 7 bade igar o idag och igar slockna jag med en gang nar vi kom tillbaka vid 13. Sov i sakert 3 timmar.

Ikvall ar sista kvallen har pa Phi Phi. Gillar denna on starkt men nu ska vi vidare. Nu bar det av upp till SImiland-oarna for att aka med pa en fyra dagars dykresa. Ska vara riktigt grymt dar uppe.

Var uppe pa Viewpoint har igar kvall efter att jag sovit. Och jag sager bara det. Jobbigare far man leta efter! Ni borde behova betala for o se bilderna men snall som jag ar.... For all svett, alla myggbett jag fick (ser ut som fan nu btw) och alla trappsteg/branta stigar osv...

Men sa nu hor ni inte av mig pa ett par dagar iaf. Ar o plaskar i vattnet (som det forovrigt ar 30 grader i, tom pappa-vanligt)


12 grader? It's all yours..

Sallan skadade regn harborta maste jag saga. Men brukar bara vara nagon skur och sedan ar det stralande sol igen! =D Aven om jag trodde jag skulle smalta bort imorse i var jakt pa egen mysig liten strand. Men vi hittade en och hade det asnajs i nagra timmar. Sedan kom regnmolnen. Och vi tankte "det ar bara en skur" sa vi var kvar. Och nar regnet kom hoppade vi i vattnet, vad annars liksom?=P(Finns formodligen inget harligare bara sa ni vet)

Men det blev liiiiite mer regn an vad vi hade tankt oss kanske. Och efter ett tag var det svinkallt att ga ur vattnet (varmare an i badkar hemma jag lovar) vad gora nar det borjar aska? Sa vi fick pa oss vara smatt blota klader och borjade traska hemmat. Men det var ju en bit. Sa vi var som drankta sma kattungar (haha*internt*) nar vi kom tillbaka till vart rum. Stod och vred ur handdukarna osv... Men nu ar det snart fint igen ^^

Har forovrigt borjat fundera pa o ta dykcert har nere. Valdigt sugen maste jag saga aven om jag da inte kommer aka pa nagon snorkeltur runt oarna har da. Bland annat Mayabay ("The Beach" stranden) vilket jag garna skulle gjort. Istallet kommer jag kunna aka med pa en live aboard tur i fyra dagar runt Similand oarna... Sa just nu funderar jag en hel del pa hur jag ska gora.... Men time will tell.

Har smakat pa pannkakorna nu =) Asgott! Sa det har blivit var standard frukost nu istallet for yoghyrt som vi levt pa den senaste veckan^^ Men kyckling grejen tanker jag nog faktiskt avsta. Pa tal om kyckling sa har jag inte hittat kycklingspett med jordnotssas nagonstans an! Det ar vardelost. Det finns ju tom hemma pa thai-restauranger sa vore konstigt om det inte finns har!

Bilder har jag forsokt fa upp men det kranglade med att lagga har pa bloggen sa jag ska forsoka igen nar jag far tag pa billigare internet.

RSS 2.0