Jul



Såhär blev vårt julfirande, innan det började åska i alla fall. Hamnade på ett ställe där de spelade dubstep på kvällen så blev lite annat än Kärven och Wh... Bra grej det där, gratis grillar vid stränderna.


-

Har haft lite fullt upp sedan provjobbet i torsdags. Fick det och har i princip bara jobbat och sovit sedan dess. Härliga 12 timmars pass ibland, komma hem runt 2, sova tills jag börjar igen runt 12-13-tiden.. Men tjänar bra så tänker inte klaga! Bättre än vad jag någonsin gjort och då har jag inte ens någon riktig erfarenhet från servitrisjobb vilket är vad jag jobbar som nu.

Ganska så fancy ställe. Alla tjejer springer runt i klänningar och klackar vilket mest får mig att sakna mina skor där hemma. Som tur var fick vi löning idag så gissa vem som ska shoppa nästa gång jag har en dag ledig! Dessutom ligger stället precis vid havet, två minuters promenad från där vi bor (jobbar ihop med irländskan jag delar rum med) så nu har jag verkligen ordnat det för mig. Känns som att det kommer dröja ett tag innan jag åker härifrån...

Trodde jag skulle vara ledig idag men blev inringd vid sju-tiden. Hann med en tripp in till Melbourne och till Ikea (ser precis ut som hemma förutom "swedish food market") med en av killarna som bor i lägenheten. Fick köpt köttbullar och glögg på Ikea så nu är julen räddad! Kommer iofs jobba på julafton så vet inte om det spelar så stor roll egentligen... Verkligen inga julkänslor alls här nere men det kanske kommer när det väl är dags.

Life's good

Flyttade in i lägenheten igår och jag tror inte ens jag kan beskriva med ord hur skönt det är att slippa våningsäng!

Var även och provjobbade på två ställen igår, fick båda så ringde idag till det första stället och "sa upp mig" om man nu kan kalla det så. Skumt ställe, skulle möta chefen där vid 11, fick vänta en kvart medan han skällde ut någon i den resterande personalen, men jag sa först att jag ville ha det eftersom jag inte hade det andra då. Massa skumt med att vi skulle få betala springnotor med våran dricks och att han skulle behålla 50 dollar av lönen i "deposition" varje vecka så vi inte skulle sluta efter en vecka.

Andra stället är helt okej. Chefen gick ut och åkte skateboard när vi inte hade nåt att göra.
Har ett provjobb till på torsdag så får se vad jag ska välja sedan. Det är ett lite större ställe så känns som att både lön, dricks och timmar kan bli bättre där.

Glad tjej!

Nu börjar äntligen lite utav de senaste dagarnas stress släppa!

Kommer imorgon flytta in i en lägenhet vid stranden med tre irländare och en engelsman. Från början var det bara irländarna som skulle flytta in men så behövde de två personer till så de frågade mig (delade rum med dem i början av veckan) och engelsmannen. Billigare per vecka än hostelet och allt är inkluderat i hyran. Adam (engelsmannen) har varit här i Australien i snart två år så han vet typ allt om hur man ska skatta och hur man får ihop ett bra cv här så det blir bra att ha honom i närheten.

Idag fick jag även ett par telefonsamtal om provjobb i veckan så nu börjar allt kännas bra igen! Tror jag ska få ett imorgon också om jag förstod dem rätt.


Återigen i Melbourne

Är nu tillbaka i Melbourne sedan några dagar. Samma hostel som sist och några av de som har varit här länge kände igen mig. Hörde ett ”Swedish girl?” från balkongen ovan häromdagen och det är väl under den benämningen jag går under här eftersom ingen tror på att jag är ifrån Sverige. Blev tvungen att byta rum idag men det gör inte så mycket. En av killarna i rummet har högtalare med trådlös koppling till sin dator(Han är japan…) så det är (bra!) musik på hela tiden nästan.

Har träffat de vi umgicks med lite förra gången igen även om det mest blir på kvällarna eftersom de jobbar och så. Skönt att känna några lite grand i alla fall för jag blir änna trött på mitt eget sällskap. Hur står folk ut egentligen?!Men det blir ju lite konstigt, som igår, när jag mötte upp dem och de umgicks med de från sitt jobb. Har inte så mycket att tillföra i konversationerna då när de pratar jobb men det blev bättre sedan.

Imorgon ska jag gå en kurs om alkoholhantering så jag kan få jobba i bar- och restaurang miljö. Ska vara väldigt lätt och tar bara några timmar så jag är inte så orolig för den. Förhoppningsvis ska det vara ganska så enkelt sedan att få ett jobb. Pratade med Alicia och Ryan (de vi träffade sist) igår när vi var ute och verkar som att det ev kan finnas plats där men även, i övrigt, vara lätt att hitta bara man frågar runt. De har ju en del kontakter nu också så de skulle höra sig för.

Så jag hoppas det löser sig för jag kommer snart gå bärsärk om jag inte hittar något att göra. Visst, jättebra väder här nu men det är bara kul att ligga på stranden en stund. I övrigt vet jag inte om det finns så mycket att göra häromkring, som jag inte har gjort redan.

Träffade för övrigt en kille på flygplatsen i Queenstown i lördags som erbjöd mig surflektioner om jag åkte tillbaka till Sydney någon gång. Han höll på en del med extremsporter tror jag för han hade armen i paket efter att ha cyklat nerför ett berg där i Queenstown dagen innan. Fick ett usb-minne i form av en skruvdragare och lift till inrikes terminalen i Sydney också. Inte helt illa!


Going solo!

Mamma: http://www.youtube.com/watch?v=rhAyysU0S68
Och det var jättefräckt så nu vill jag bara göra det igen!

Har precis lämnat av Ida på flygplatsen så nu får jag minsann klara mig själv. Kommer väl träffa de gamla kompisarna i Melbourne sedan så det borde väl inte bli några större problem. Men konstigt känns det!


NZ bilder:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150477615154878.423345.650384877&type=1&l=1e8b310f09


Australien bilder:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150450570404878.419988.650384877&type=1&l=ccc63106d0


RSS 2.0