London!

18 Juli landar jag i London så då börjar jag närma mig! När jag kommer därifrån är en helt annan sak.

-

Alex: Hon är rätt okej, har lite större problem att hålla sams med min boss nu bara... :P Dessa attitydproblem! :P

Kan även passa på att meddela att jag nog kommer landa hemma någon gång i juli. Hittade dock en flygbiljett till London 19 juli för 6papp så känns lite lockande att hälsa på där en sväng!

-

Så… Tänkte ge lite uppdatering om livet ute på byavischan här…

Jag trodde för min del att jag inte kunde hitta något bättre ställe och det hade kunnat bli hur bra som helst. När jag först pratade med dem och hälsade på innan jag började lät det ”Vill ha någon som kan/vill rida, lära dig jobba med unghästarna ”och yada yada… En hel radda med bra, roliga saker jag kunde tänka mig göra

Kan säga att inget av det har hänt.

Istället insåg jag, tror det var första/andra veckan, att tjejen som jag ersatte skulle komma tillbaka efter hennes månad i NZ och det var i stort sett det enda jag fick höra ”Karen is coming back!” varenda gång vi mötte någon.. Tror självförtroendet började sjunka där.  För hon å sin sida hade gjort allt. Och gör allt nu.

Hon kom tillbaka för några veckor sedan och för det första är hon bästis med min boss, Tara och för det andra, hon får hoppa på i stort sett vilken häst som helst och göra precis allt.

Jag å min sida fodrar och mockar… Karen gör det med, men hon får även göra allt roligt.

Tara försöker vara snäll och säga du kan sitta och vila lite medan vi rider. Är inte jättekul att sitta och kolla på när jag själv bara vill göra det. Tara har sagt hela min tid här att, den hästen kanske, eller den, behöver bara bli lite starkare och lite mer, ja allting.

Tara tog med sin gamla hopphäst till det stället vi har hästarna vi tränar, som jag skulle/ska få börja rida eftersom hon vet hur ledsen jag blivit när jag bara fått sitta och kolla och ta kort, men nu är den halt och har förövrigt inte varit igång på 6-8 månader så det är nog kört för min del på den med.

Anledningen/anledningarna har varit följande: Inte stark nog, de kan dra iväg. Sedan hade hon ingen häst hon tyckte var tillräckligt snäll så jag skulle rida en annan tjejs jättesnälla och sedan gå över till en av Taras, men nu har andra tjejen ångrat sig och Tara har gett den hyfsat lugna till Karen tillsammans med 3 andra eller så. Nu senast var det för att jag var för obalanserad (ja jag har fått pröva men det är typ allt) vilket jag sa när jag var här och hälsade på och då var det minsann inga problem sa de.

Det som är värst är att Tara hela tiden säger till mig att hon inte kan ta risker, både för min del och för hästen, vilket jag förstår. Vad jag inte förstår är hur hon då kan låta Karen hoppa upp på hästar hon själv sagt kan vara riktigt jävliga eller som hon själv inte ens har suttit på och är nyss inridna.

Jag får helt enkelt inte en chans, och det är nog det som gör mig mest ledsen. Fick rida ett varv runt banan för ett par veckor sedan och då trodde jag allt skulle bli bra och jag och Karen kunde få göra samma saker men det var enda gången jag fick pröva pga av vissa grejer jag gjorde. Men Tara sa aldrig hur hon ville att jag skulle rida, vad jag skulle tänka på osv utan det var det jag klurade ut under det enda varvet jag fick.

Trodde det skulle bli jättebra här men just nu kunde jag lika gärna plockat frukt och fått betalt istället. Har inte jättemånga veckor kvar nu dock och Karen åker hem om två veckor eller så men tror inte det kommer innebära att jag får ta över och rida. Hon skadade även sitt knä nu ikväll (nästan exakt likadant vidrigt sår som jag skadade mitt knä när jag krascha cykeln i en vägbom) så hon kommer nog inte kunna göra så mycket närmaste dagarna.

De är snälla och rätt roliga annars här, de kan bara inte göra något rättvist. Har börjat ogilla Karen en del och det hjälper mig inte direkt i nuläget. Antagligen mest för att jag är avundsjuk för att hon och Tara är bästisar och får göra allt men också för att jag börjar tycka hon är gnällig. Med ett sånt sår hon drog på sig i ikväll är det inte mycket hon kan göra här närmaste dagarna. Och hela tiden var det "men jag vill ju rida!" Ha. Välkommen till klubben, det vill jag med men hjälper inte mig precis.

Jag har fått åka på race och lite sådana saker, klappa fölungar och lite annat så allt är inte genomruttet, det är bara kasst varenda morgon när jag får se Tara och Karen rida iväg och när jag får höra "snart" och anledningarna till att jag inte får rida.

Förra söndagen var det iaf Mors dag här och precis som Alla hjärtans dag var det hur mycket som helst att göra i restaurangen där jag jobbade förut så de ringde in mig kvällen innan. Var skoj att komma tillbaka, se alla och göra något (som jag tydligen åtminstone duger till) igen. Och tjäna lite pengar!

 


Internet!!

Tänkte bara meddela att jag nu har skaffat mig mobiltbredband här ute i ingenstans så jag har återigen internet!
Internet är helt klart underskattat... Det tog några timmar att få igång eftersom australienska prylar inte tycker om svenska laptops men efter att ha slösat bort två timmar av mitt liv på att prata med kundtjänst fixade min boss det hela genom google och kommandotolken så det var ju inte så himla svårt (Bara det att killen på kundtjänst hävdade att problemet absolut inte kunde bero på att laptopen var från Europa trots att jag frågade typ 300 gånger eftersom Sara hade samma problem med sitt mobilabredband som är precis likadant som mitt!)

I alla fall. I'm on the air igen...

Apollo Bay / 12 Apostels


-

Wiho! Är återigen tillbaka i civilisationen en sväng!

Apollo Bay var grymt!
Surfade lite ena dagen (försökte...) och den andra dagen lyckades vi såklart pricka in kanonvädret och åkte och tittade på 12 apostlarna längs med Great Ocean Road! Tittade på massa film gjorde vi också när vi var för slöa för att göra något annat.

När vi åkte hem och skulle släppa av lite folk åkte vi förbi "Toorak" (del av Melbourne) kom jag på att Sara pratat om att svenska kyrkan där i Toorak hade svenskt godis och annan mat så vi svängde in och jag fick äntligen återse mina Pollys!!! (dessväräre tyckte fler om dem så blev inte många över för mig...) Och fiskbullar, nyponsoppa och Daim! Daim är f.ö min boss favorit så har fått order om att åka tillbaka dit nu när jag är i Melbourne och köpa hela lagret :P

Var ju sagt att jag skulle börja rida efter att jag kom tillbaka men pga diverse anledningar har det inte blivit av men idag minsann fick jag allt ta en tur runt banan de har! Lite vingligt var det allt men i övrigt gick det bra! Kommer förmodligen ha träningsvärk av doom imorgon..

Tänkte passa på att göra en återtripp till kyrkan (aldrig tyckt om kyrkan så mycket som nu;)) imorgon skaffa lite Daim och förhoppningsvis lite Pollysar och nyponsoppa till mig (hur gott som helst med nyponsoppa på mornarna nu när det börjar bli kallt och regnigt här!). Det var 8 grader en morgon när jag gick upp och jag höll på att börja gråta. Så fort jag kan tänker jag dra norrut och hitta solen och värmen igen för såhär kan ingen leva!

Min telefon gav upp f.ö och jag skaffade en ny för typ 200kr men den har inget internet så jag är nästan helt bortkopplad från övriga världen när jag är ute bland hästarna. Men nummret är fortfarande det samma så det går att nå mig ändå +61415746802

Sanna lockar med London och en trial i en av Londons alla cocktailbarer och ack så lockande det är, när jag bestämmer mig för att bege mig hemåt.. Ska försöka motstå frestelsen men ja... Om jag byter sol, värme och dykning i Cairns kanske jag löser det... Kanske

Kommer nog dröja ett tag innan jag uppdaterar igen men så fort jag kan ska jag göra det!

Maggan: Om jag lyckas behålla min biceps jag håller på att jobba upp nu kanske jag faktiskt lyckas förflytta mig ett par meter på skidorna :P

RSS 2.0