Dykning

Har nu äntligen fått bokat min tripp upp till Cairns för dykning. Bara 6 månader eller så senare. Men 7 juli är det äntligen dags! 3 dagar och 2 nätter blev det

Jordbävningar och översvämmningar...

Sååå.

Nu har jag lite nytt härifrån.

I tisdags kväll började min säng skaka som i Exorcisten. Och inte bara sängen utan hela huset! 5.4 kom vi upp på Richterskalan och epicentrumet var inte alls särskilt långt härifrån. Men ingen skada skedd mer än att jag trodde det var ett nytt skalv på gång varenda gång en lastbil åkte förbi på vägen utanför.

 

Onsdagsnatt och heeela torsdagen pissregnade det. Var rätt blött men ändå inga större problem igår. I morse vaknade jag och kikade ut genom fönstret och tänkte ”oh shit”. ”Oh shit” blev snabbt ”Herrejävlar!” när jag klev ut genom dörren och hittade 4m2 torr mark i första hagen jag fodrade, hittade fölungarna springandes runt i nästan knädjupt vatten och den sista stackaren skickade jag helt enkelt bara in maten i hinken utan att ens försöka gå in. Matt kom ut och vi lyckades på upp fölungarna på lite högre mark i några pyttesmå hagar, ordnat allt i stallen och jag tänkte inte så mycket mer på det hela förrän vi gick upp till bakre delen av stället och där var väl ungefär 1.5 hagar som var okej. Allt annat under vatten. Fick in fölmärrarna in i den torraste med några andra och en drös kor, med ett par rundbalar hö åt dem, varav den ena hade världens fetaste, svartaste och jävligaste spindel jag någonsin har sett, som inneboende. Började nästan gråta när Matt viftade den åt mitt håll!

 

Resten av dagen gick ut på att få tag på de hästar som de bestämde sig för att skicka härifrån och få dem härifrån. Tror jag bytt jeans, sockar och stövlar tre gånger idag. Lite djupt ibland och hästar plaskar något förbaskat i vatten. Matt och Tara fick hästar härifrån och jag blev kvar här och började ladda upp tunga och äckliga höbalar längs husväggar och stallväggar. Tills brandkåren kom hit och frågade mig om jag hade ringt in om en häst som satt fast i ett dike. Vilket jag inte hade och fick lite smått panik när jag trodde någon stackare hade ramlat i.

 

Sedan kom alla tillbaka hit och de började skicka hit sandsäckar som vi laddat upp runt hela huset och några andra ställen och herrejävlar. Tunga rackare! Jag kunde knappt rubba dem från marken än mindre få upp dem i en skottkärra och vidare. Kommer ha världens träningsvärk när jag vaknar imorgon. Vägar är avstängda, vår infartsväg under vatten och alla hagar omkring likaså. De har även tidvatten som påverkar alla drän och diken så de befarade att vattnet skulle stiga ytterligare en meter när det var högvattnet kom in men vi klarade oss. Däremot i de närmaste små ”byarna” har de fått evakuera folk i sina hus och gud vet vad. Nog för att vattnet var uppe vid husväggen här men det var åtminstone inte inomhus… En del av uppfartsvägen är bortspolad märkte jag  efter att vi hade varit ute och pratat lite med hjälpfolket som stänger av vägarna. Vadade genom vattnet på väg tillbaka och helt plötsligt försvann marken, så jag höll på att plumsa i och försvinna ner i diket och forsa vidare till ån/floden på andra sidan. Har funderat hela dagen på att ta på mig våtdräkten ifall att.

 

Vet inte riktigt hur det kommer se ut närmaste dagarna men jag gissar på blött! Vad som gjorde att vi blev så översvämmade var att vattnet började gå åt fel håll. Vi har ett rätt stort drän längs med en rad av hagar upp till bakre delen som mynnar ut i det stora diket längs med vägen. Det diket blev fullt och började helt enkelt skicka tillbaka allt vatten istället. ”Ån/floden” mitt emot vår uppfartsväg var på bristningsgränsen och hade de bankarna brustit när tidvattnet kom in så hade jag nog simmat nu.

 

 


RSS 2.0