Wiie!

Idag kommer Hannes!!!
Ska möta upp honom om ett par timmar. Dessvärre är vädret skit så får väl se vad vi hittar på. Denna helgen var det dock närmare 40 grader, svettades som en gris och jag åkte på att jobba dubbelskift i lördags.
Men det började regna och åska igårkväll och imorse vaknade jag av ljudet av hällregn utanför.

Så får se vad vi hittar på. Mina ideér spolades änna bort av regnet.

Mamma:
42G Marine Parade
St Kilda Vic 3182
Australia

Och du får väl sätta Seb på ett flyg hit så behöver han inte sakna mig :D

Delfiner!

Nej det är ingen haj!


Några bilder från delfinerna! Har ju som sagt ingen vattentät kamera annars hade det varit hur coolt som helst när de var så nära.

Eftersom ingen skrev "Skickar ner en låda Delicato bollar genast" antar jag att jag får klara mig utan dem tills jag åker till IKEA nästa gång

Delfiner!

Igår kan ha varit den bästa dagen någonsin!

Masade mig upp vid halv 6 (!) för att åka iväg någonstans och göra någonting. Det var allt jag visste förutom att jag skulle behöva kamera och badkläder.

Efter ett tag insåg jag att vi var på väg till Sorrento och att vi skulle med en båt kl 8. Väl på båten missade jag lite vad det handlade om när jag var och bytte om medan alla började prata, men till slut insåg jag i alla fall vad det hela handlade om, simma med delfiner!

Ångrar så att jag inte har någon undervattenskamera, har tänkt att jag ska hyra en när jag åker och dyker men jag hade verkligen kunnat behöva en nu.

Först såg vi några ifrån båten men eftersom de inte verkade så intresserade av oss så var det ingen idé att hoppa i vattnet utan i stället åkte vi iväg för att snorkla med sälar som var en bit bort.

Efter att ha simmat runt med dem ett tag åkte vi återigen för att försöka hitta några delfiner som ville simma med oss och till slut sa de till oss att hoppa ner på den lilla plattformen som var baktill på båten. Efter att delfinerna visat lite intresse hoppade vi sedan ner i vattnet och för att hänga tag i båten, för att lite släppa taget och hänga tag i ett av repen som hängde från båten. Jag missade så klart repet första gången så höll på att flyta iväg en (båten rörde fortfarande på sig) tills någon högg tag i mig och visade vart repet var :P Sedan var det bara att hänga där med mask och snorkel och titta runt. Delfinerna kom upp jättenära så det var lite lockande att försöka klappa när de simmade förbi på en armlängds avstånd.

Gjorde detta ett par gånger (lyckades få tag i repet de andra gångerna) och hela tiden simmade delfinerna runt omkring oss. Guiden sa åt oss att "sjunga" i snorkeln, mer eller mindre försöka låta som en delfin, och de verkade förstå vad det handlade om för de dök upp runt oss hela tiden.

Sedan när vi såg dem från båten verkade det vara hur många som helst! Tror de sa att det var omkring 15st allt som allt.

Efteråt åkte vi och käkade frukost innan vi åkte hem och sov i några timmar. Sedan ringde James och ville att vi skulle gå och kolla på bio med honom och Sara ( en svensk tjej som delar lägenhet med James) Inte bästa jag sett men den funkade. Ska kanske till dem ikväll eftersom de har bestämt sig för att laga mat och grejer...

Hade i alla fall hur roligt som helst hela dagen igår med delfinerna, sälarna och bion. Lång dag men så bra!

Annars så har det inte hänt så mycket senaste dagarna, jobbade 12 timmar i sträck i söndags och herrejävlar vad ont i benen och fötterna jag hade. Helt klart inte van vid sådana pass längre!

David åkte härifrån i lördags för att ta sig upp till Byron Bay och senaste jag hörde var att han hade kommit dit. Vi var på Ikea i fredags bara för att göra något och för att David hade lite abstinens efter bearnaise sås, dessvärre hade de varken det eller sill (enligt David då, jag vill inte ha sill) däremot hade de Delicato bollar i restaurangen och det var nog det godaste jag ätit på hur länge som helst. Någon som har lust att skicka hit några?

På måndag kommer Hannes hit!!!!! Och på fredag nästa vecka är det Soundwave så nästa vecka kommer förhoppningsvis också bli jättebra! Börjar fundera lite på att resa vidare nu, har ju ändå varit här i 3 månader, men nu börjar de prata om att hyra ett hus i Apollo Bay för några dagar i början av April och det vill jag inte riktigt missa...

Ska försöka få upp de bilderna jag har från delfinerna nu i dagarna

Enjoy!

Så där bra gick det när jag skulle surfa häromdagen. Tror jag behöver träna lite mer

Sorrento back beach

Hur fint ser det inte utRockpool!En liten bit av stranden vid de små poolerna

Alla hjärtans dag

För det första: Avskyr Alla hjärtans dag och jag ska aldrig mer jobba i en restaurang när det är denna "speciella" dag.. Helt kaos och sjukt stressigt... Dessutom kom alla på en och samma gång, vilket betyder alla ordrar på en och samma gång så egentligen borde jag kanske inte klaga, efter att ha sett hur det såg ut i köket ... Men jisses, jag har precis börjat lära mig hur man hanterar en egen sektion med egna bord och nu detta!

Surfingen var våldsam. Vet inte hur jag ska beskriva det bättre. Lite för höga vågor för mig! Känns som jag spenderade mer tid under vattnet än vad jag gjorde på brädan. Bara att ta sig ut tillräckligt långt var ju ett fyspass i sig. Tog ungefär ett steg framåt och åkte 4 steg bakåt hela tiden av de där jäkla vågorna. Men skoj var det även om en våg träffade mig rakt i skallen och jag svär på att jag hörde min nacke knäckas lite grand.

Innan vi började surfa var vi vid en annan strand med massa "rockpools" (Små pooler i berget som är fyllda med havsvatten när det är ebb och som inte syns när det är högvatten) Hittade en grotta också som jag var inne och tittade i, dessvärre lämnade jag ju kameran i bilen istället för att ta med den ner så jag stal några bilder från Josh. (Tror även det kan komma upp en film på när jag försökte lära mig surfa längre fram.)

Och just det, körde bil för första gången i måndags, på fel sida vägen och med ratten på fel sida. Hur nervös som helst var jag fast att det nästan var tomt på gatorna. Flippade ur lite grand i varje korsning eftersom jag inte kunde komma på vilket håll jag skulle kolla åt först och hur jag hela tiden tänkte på att inte svänga över i höger fil. Det mest irriterande var dock att de även har blinkersen på fel sida så varenda gång jag skulle använda blinkers drog jag igång vindruetorkarna istället... Blev aningen utskrattad.

Sorrento!

Wiho!
Imorgon åker jag iväg till Sorrento för att surfa över dagen! Måste dessvärre gå upp tidigt vilket inte hör till vanligheterna här längre. Tror inte jag har varit uppe före nio sedan nyårsafton när jag skulle börja jobba vid den tiden.. Börjar jobba klockan sex imorgon eftermiddag också så kommer nog vara aningens trött när jag väl får sova igen.

Helt klart värt det! Skulle nog bli närmare 30grader imorgon också så vädret verkar lovande!

Såå...

Så nu har det gått några dagar sedan sist igen!

David kom tillbaka hit i måndags, vi gick till Queen Victoria Market inne i Melbourne i tisdags och kikade runt lite. Hann inte med så mycket eftersom vi kom dit en halvtimma innan det stängde men jag har sett ett par vinhållare jag vill ha. Efteråt mötte vi upp en fransk tjej som åkte Great Ocean med honom och visade henne en av takbarerna inne i city innan jag åkte hem för att jobba.

När jag och Emma jobbade i tisdags kom en av kockarna med tre tallrikar "seafood linguini" så nu har jag även testat "prawns" (Kommer få sätta upp en ny kategori med matäventyr här snart..) Emma prövade musslor men det kommer nog dröja ett tag innan jag ger mig på det. I förrgår fick vi även smaka på biffen de har med potatismos, sparris och någon form av ärtpuré. Sparris var inte jättegott...

Igårkväll gick vi på bio inne i Melbourne och såg Safe House efter att jag hade varit på spinningen. Var helt okej men det tog ett tag innan jag förstod vad den handlade om eftersom jag inte hört något om den alls. Joel Kinnaman och Fares Fares är med upptäckte jag dock. Josh skrattade rätt hårt när det visade sig att de var "de onda" eftersom det var precis det han sa att de skulle vara när jag påpekade att de är svenskar.

Nu sitter jag och lär Seán spela gitarr, Time of your life - Green Day. Hans kompis kom hit för ca två veckor sedan för att sova på vår soffa, efter en vecka upptäckte jag att han hade tagit en gitarr med sig... Inte ens Adam nämnde det för mig och vi som pratade om att köpa en billig skitgitarr bara för att ha något att spela på.

Vad mer?
St Kilda festival pågår, tänkte försöka springa och kolla på ett band på söndag, Stonefield, har bara lyssnat lite grand på dem men spela kan de! http://youtu.be/CPTVbWvW240 De kommer tydligen från trakterna häromkring Melbourne om jag fattat det hela rätt.

Upptäckte precis att det var fredag och inte lördag, tror dagarna börjar flyta ihop lite grand nu.

Just det, i söndags var det pride-festival här i St.Kilda, liknande den de har i Stockholm. Dessvärre var det storm här så det förstörde det hela lite. Palmerna låg ner i vinden och regnet vräkte ner. Första riktiga stormen hitills tror jag.

Har även skickat in papper för internationellt körkort, ifall att jag får för mig att köra bil här. Är lite tveksam dock nu när jag inte har kört på nära fyra månader. Dessutom kör de på fel sida vägen och med ratten på fel sida, så jag skulle nog behöva övningsköra lite först. Fast det verkar dock väldigt roligt att åka iväg så som David gjorde, känns som att det är det bästa sättet att resa runt på här.

Dannys Diner -Ont

De senaste dagarna har det blivit lite ändring i vardagen eftersom David dök upp här i tisdags. Visade runt honom här i St.Kilda, sedan inne i City i onsdags och därefter drog vi till gymmet. Torsdagen blev lite lugnare innan vi beslöt oss för att gå till takbaren inne i City. Tog mig en timma och massa telefonsamtal innan vi hittade dit, för att upptäcka att hissen upp inte fungerade så det blev en himla massa trappor att gå upp för. Som om jag inte redan hade träningsvärk i mina ben...

Iaf, han åkte iväg igår med ett par norska tjejer till Great Ocean Road, jag ville med men då skulle jag missa alla mina jobbpass denna helgen. Så jag får väl försöka göra det en annan gång. Har ju sett en liten del men inte 12 apostlarna (som sägs vara 11 nu?!) eller ja, hela helt enkelt.

Har inte bakat något här än Maggan, är fortfarande livrädd för spisen eftersom det är gas. Vet knappt hur man får igång ugnen, har för mig att Sean hjälpte mig sist. Och bara för det blev jag jättesugen på kladdkaka... Inte direkt jättekallt här, ligger nog runt stabila 30+ och solsken så jag kan inte säga att jag saknar gå runt på cider och hacka tänder iförd långkallingar, 3 tjocktröjor, väst och mössa.

På tal om mat, så gick jag och David förbi ett ställe (Dannys) på vägen hem ifrån spårvagnen här i St.Kilda i torsdags kväll, som jag hört massa bra om. (Bland annat att man inte behövde äta på en vecka efter en av deras burgare) David som var hungrig tyckte det var en bra idé att käka där när vi ändå gick förbi och jag svär, jag har aldrig varit så mätt! Och då fick jag "bara" i mig en enkel burgare och några pommes. Måste ha varit någon form av burgare som expanderade ytterligare i magsäcken, för jag trodde mina revben höll på att knäckas.

Kom hem, försökte sova, men hur jag än försökte så gjorde det bara ont. Tog nog tre timmar eller så innan jag kunde sova.

Vill inte veta hur David kände sig som valde dubbel burgare med ägg och bacon + pommes....


RSS 2.0